Районна избирателна комисия Перник


РЕШЕНИЕ
№ 348-НС
Перник, 22.03.2017

ОТНОСНО: жалба подадена от Вихрен Матев , в качеството му на кандидат за народен представител от КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ

Постъпила е ЖАЛБА с рег. №10/22.03.2017г. в 13.50ч. от Регистъра на жалбите подадена от Вихрен Матев, кандидат за народен представител от КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ

В жалбата се твърди, че на сградата,в която се помещава ОД МВР ,непосредствено над входа и табелата , на което е изписано ОД на МВР, Отдел „Охранителна полиция“, виси транспарант на кандидата за народен представител Станислав Иванов Владимиров. Същото представлява нарушение на чл. 182, ал.1 от ИК. Приложен е снимков материал.

Във връзка ,с жалба рег. № 8/21.03.2017г от Регистъра на жалбите , РИК Перник е определи работна група, съставена от членове на РИК, представляващи различни партии и коалиции, която да извърши проверка на място по събиране на данни във връзка с твърдените в жалбата нарушения. Така определената работна група е извършила проверка на ул.Радомир, гр.Перник, където се намира и сградата на ОД на МВР отдел „Охранителна полиция“, като констатациите по така извършената проверка могат да се ползват и по настоящата жалба. Комисията е констатирала наличието на агитационен плакат /транспарант/ на кандидата за народен представител Станислав Иванов Владимиров, поставен на ул.Радомир, гр.Перник.

При проведените обсъждания РИК-Перник прие за безспорно , че сградата, на която „виси“ транспарант е със смесен статут на собственост- общинска и държавна, което е в нарушение на чл.181, ал.1 от ИК.

           Беше сформирано и предложено, че посочения в жалбата агитационния материал е поставен на терасата на офиса и предизборния щаб на ПП БСП, и това е нормално, и не нарушава разпоредбите на ИК. С оглед на това бе предложено решение РИК –Перник да отхвърли жалбата, като неоснователна. Предложението е отхвърлено с необходимото мнозинство от две трети от присъстващите членовете на РИК-Перник. С оглед, на което жалбата следва да се счита уважена.

     На основание горното с чл.72 , т. 20 от Изборния кодекс, Районната избирателна комисия - Перник

РЕШИ:

                           Уважава жалбата с рег. №10/22.03.2017г. в 13.50ч. от Регистъра на жалбите подадена от Вихрен Матев, кандидат за народен представител от КП ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ.

Копие от решението да се изпрати на Кмета на Община Перник с оглед предприемане на действията визирани в чл. 186 , ал.1 от Изборния кодекс.

           Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му

Председател: Надя Димитрова Боянова

Секретар: Галина Радева Никодимова

* Публикувано на 23.03.2017 в 00:53 часа

Календар

Решения

всички решения