Районна избирателна комисия Перник


РЕШЕНИЕ
№ 347-НС
Перник, 22.03.2017

ОТНОСНО: жалба подадена от Валентин Петков , в качеството му на упълномощен представител на КП „ БСП за България“

Постъпила е жалба с рег. № 9/22.02.2017г. в 13.43 ч. от Регистъра на жалбите подадена от Валентин Петков

В жалбата се навеждат оплаквания, че са налице разлепени агитационни материал на офисите и клубовете на всички политически партии . Съгласно чл.31 от закона за политическите партии на същите с Решение на общински съвет са предоставени помещения, в които партии да осъществяват своята дейност. Така предоставени помещения са публична общинска собственост. Съгласно разпоредбите на ИК поставянето на агитационни материали на сгради публична общинска собственост е забранено. Иска се премахване на агитационните материали поставени върху публична общинска собственост. Прилага се снимков материал.

След постъпване на жалбата РИК Перник определи работна група, съставена от членове на РИК представляващи различни партии и коалиции, която да извърши проверка на място по събиране на данни във връзка с твърдените в жалбата нарушения.

От извършената проверка на място на офиса на ГЕРБ, ул.Търговска, № 30, и в кв. Изток, ул. Благой Гебрев, № 20, комисията констатира липса на поставени плакати на ПП ГЕРБ.

        На основание горното чл. 72, ал. 1, т. 20 от Изборния кодекс, Районната избирателна комисия - Перник

Р Е Ш И:

ОТХВЪРЛЯ ЖАЛБАТА с рег. № 9/22.03.2017г. в 13.43 ч. от Регистъра на жалбите подадена от Валентин Петков, в качеството му на упълномощен представител на КП „ БСП за България“ за изборите за народни представители за изборите на 26 март 2017г., като неоснователна.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

Председател: Надя Димитрова Боянова

Секретар: Галина Радева Никодимова

* Публикувано на 23.03.2017 в 00:23 часа

Календар

Решения

всички решения